Afkomen van floaters, 3 tips

Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van een floater. Een floater wordt ook wel glasvochttroebeling genoemd. Voor de persoon die een floater heeft, wordt deze gezien als schaduwachtige vormen die vertraagd de beweging die de ogen maken vormen. Dit kan erg vervelend zijn om last van te hebben.

Ogen laten laseren

Eén van de minst ingrijpende behandelingen voor het afkomen van floaters is het laten laseren van de ogen. Het succespercentage van het laseren van de ogen ligt dan ook rond de 95%.

Het voordeel van het laten laseren van je ogen is dat je hier weinig tot geen bijwerkingen van hebt. Echter zit er wel een klein risico aan de behandeling door middel van het laten laseren van je ogen.

Simpele behandelingen

Er zijn ook een aantal simpele behandelingen mogelijk als je last hebt van floaters. Sommige mensen reageren namelijk goed op simpele behandelingen. Hierbij moet je denken aan dingen zoals oogdruppels of een speciale bril.

Omdat het niet voor iedereen werkt, is dit echter niet voor iedereen handig om hier aan te beginnen. Voor een klein deel van de mensen die last hebben van floaters is dit namelijk een goede oplossing.

Vitrectomie

Vitrectomie is de meeste effectieve behandelingen voor floaters. Echter zitten hier een heleboel risico’s aan. Hierom is dit ook niet voor iedereen geschikt. Vitrectomie wordt gedaan door middel van een operatie. Deze operatie kan erg ingrijpend zijn.

Er zitten dan ook veel risico’s aan het nemen van vitrectomie. Zo is er een kans op staar en netvliesloslating. De kans op staar bij vitrectomie is aanzienlijk hoog. Er kunnen dan ook veel complicaties komen kijken na het hebben van een vitrectomie. Hierom is dit ook niet voor iedereen een optie om voor te gaan.

De meeste mensen zijn tevreden na het hebben van een vitrectomie. Echter is er ook een deel van de mensen die bijna helemaal blind zijn geworden door het hebben van vitrectomie. Dit is dan ook wel iets waar je rekening mee moet houden voordat je er aan begint. Anders heb je het gevaar om last van implicaties te krijgen.

Voor deze behandelingen kun je terecht bij Floaterlaser.com. Een gezondheidsverklaring nodig? CBR keuringen zijn ook mogelijk bij OMC Amstelland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *