Haarimplantatie; de voordelen

Wanneer je haar begint uit te vallen kan dit je onzeker maken of je vindt het simpelweg gewoon niet mooi staan. Je kunt er dan voor kiezen om een haarimplantatie te ondergaan. Er worden dan haarzakjes vanuit je achterhoofd geïmplanteerd op de kale plekken. Dit resulteert in het feit dat er weer haar zal gaan groeien. We hebben drie voordelen betreft haarimplantatie op een rij gezet.

Talloze mogelijkheden

Als je kiest voor een haarimplantatie zijn er anno 2021 talloze mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je kale plek rond de kruin op te vullen door behulp van een haarimplantatie. Ook kunnen inhammen hersteld worden. Waar veel voor wordt gekozen momenteel is de haarlijn transplantatie. Dit kan worden uitgevoerd bij vrouwen en bij mannen. Met een haarlijn transplantatie zorg je ervoor dat het aangezicht een stuk mooier eruit gaat zien. Wist je dat er ook haarinplant mogelijkheden zijn voor baarden en werkbrauwen?

Nooit meer kale plekken

Als je een haarimplantatie ondergaat ben je voorgoed verlost van al die kale plekken op je hoofd. Dit is mogelijk doordat haren getransplanteerd worden die op je achterhoofd zitten. Deze haren hebben een genetische aanleg waardoor deze niet uit kunnen vallen. Andere haren op je hoofd kunnen dit wel. Wanneer de haarzakjes worden geïmplanteerd duurt het ongeveer drie tot zes maanden voordat de haren zichtbaar worden.

Je voelt er helemaal niets van

De laatste voordeel van een haarimplantatie is dat je er helemaal niets van voelt. Je zult dus geen enkele pijn ervaren. Nog een reden dus om het zo snel mogelijk te laten doen! Als je de behandeling laat uitvoeren zal er een plaatselijke verdoving worden aangebracht. Mocht je alsnog iets voelen, kan er een tweede verdoving worden gebruikt. Vervolgens zul je helemaal niets voelen van de ingreep. Het enigste wat je even voelt is natuurlijk de prik van de verdoving.

Nadelen haarimplantatie

Een haarimplantatie kent ook nadelen maar deze zijn gelukkig minimaal. Wanneer je kiest voor de FUE techniek is het mogelijk dat je te maken krijgt met littekens. Kies voor FUE techniek als je dit niet wilt. Daarnaast is het financiële plaatje ook absoluut een nadeel. het kost flink wat geld, zeker als er op veel plekken geïmplanteerd moet worden. De verzekering vergoedt het niet waardoor je het zelf zal moeten betalen.

 

Bron: https://nationaalhuidcentrum.nl/behandelingen/fue-stamcel-haartransplantatie/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *