Laat je bijstaan in moeilijke tijden

Iedereen heeft af en toe wel eens een dag dat je je niet goed in je vel voelt. Indien dit slechts sporadisch voorkomt, is dit niet noodzakelijk een probleem. Heb je gedurende langere tijd depressieve gevoelens? Dan kan het handig zijn om hulp in te schakelen. Voor sommigen is hulp inschakelen van een psycholoog of psychiater nog altijd een taboe, maar er is niets mis met het feit dat je iemand aan je zijde nodig hebt om je terug beter te voelen.

Blijf in je vertrouwde omgeving

Waar het voor sommigen nog een taboe is, is het voor anderen een te grote stap om hulp te zoeken. Ze willen wel graag geholpen worden, maar weten niet altijd waar ze moeten aankloppen. Daarnaast gebeurt het ook dat de wachttijden enorm lang zijn waardoor je soms maanden moet wachten voor je een eerste gesprek kan inplannen. Vandaag de dag heb je echter de mogelijkheid om een psycholoog op afstand in te schakelen. Hiervoor hoef je niet uit je vertrouwde omgeving te komen en krijg je de hulp die je nodig hebt.

Hoe gaat het in zijn werk?

De eerste stap is een kennismakingsgesprek aangezien het belangrijk is dat je met de persoon in kwestie wel een goede klik hebt. Het eerste gesprek is kosteloos, maar daarna moet je logischerwijs wel betalen. Om zeker te zijn dat deze facturen worden betaald, vindt er pas een volgend gesprek plaats nadat de betaling is voldaan.

Voordelen van een psycholoog op afstand?

Er zijn verschillende voordelen, maar het grootste voordeel is dat je toegang hebt tot online therapie wereldwijd. Waar je ook bent, je kan altijd een sessie inplannen met je psycholoog wanneer je hier nood aan hebt. Zo ben je niet locatie gebonden. Bovendien is het voor sommigen ook minder moeilijk om hulp te zoeken als ze weten dat ze in een vertrouwde omgeving kunnen blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *