Privé genieten van de sauna

Is een bezoekje aan de sauna niet helemaal jouw ding? Niet iedereen vind het prettig om die ontspanning te delen met anderen. Helemaal niks mis mee natuurlijk. Maar het is wel jammer, zeker wanneer je wel graag geniet van de ontspanning die een sauna kan brengen.

Gelukkig is er een oplossing. En nee, je hoeft geen compleet sauna complex in je achtertuin te bouwen. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig een privé sauna boeken. Privé sauna’s winnen de laatste jaren flink aan populariteit. In Nederland zien we gelukkig ook dat er steeds meer privé sauna complexen bij komen.

Voordelen van een privé sauna

Een privé sauna betekend ook echt privé. Afhankelijk van wat voor type sauna je boekt, heb je de complete ruimte met alle faciliteit voor jezelf. Die faciliteiten verschillen natuurlijk per sauna. Zo heb je luxe privé sauna en wellness mogelijkheden. Denk hierbij een sauna met zwembad, bubbelbad en verschillende wellness arrangementen.

Andere privé sauna’s zijn wat eenvoudiger en om die reden vaak ook een stukje goedkoper. Voor ieder wat wils dus.

Hoe privé je wil ontspannen in de sauna bepaal je overigens helemaal zelf. Het is afhankelijk per sauna. Maar meestal zijn er per privé sauna 4 bezoekers toegestaan.

Het voordeel van een sauna op je lichaam en geest is inmiddels met veel onderzoeken aangetoond. Je lichaam reageert op de warmte, dit heeft een positief effect op het immuunsysteem en verbeterd de bloedsomloop. Zeker wanneer je de warmte van de sauna, afkoelt in een koud bad. Deze plotselinge wisseling van temperatuur zorgt ervoor dat je lichaam antistoffen aanmaakt. Dit komt dan weer ten goede van je weerstand.

Ook is er onlangs in een Zweeds onderzoek aangetoond het geluk hormoon serotonine toeneemt wanneer je regelmatig een sauna bezoekt.

Dus mocht je ‘sauna schuw’ zijn? Dat is helemaal niet erg, veel mensen slaan om die reden een bezoekje aan de sauna liever over. Maar laat het je niet weerhouden om een sauna te bezoeken en boek een privé sauna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *