Tips bij het nemen van voedingssupplementen

Wanneer je bepaalde vitamines te kort komt, kan het zijn dat de dokter je aanraadt om een voedingssupplement in te nemen om dat tekort weg te werken. Natuurlijk werken niet alle voedingssupplementen voor alle tekorten. Vraag raad bij je huisarts of bij een apotheek in de buurt om zeker te zijn dat je de juiste supplementen inneemt.

Welke supplementen nemen?

Er is vandaag de dag een heel groot aanbod aan voedingssupplementen waardoor het soms moeilijk is om te weten welke je het beste neemt. Zoals hierboven al is gezegd, kan een huisarts of een apotheker je altijd helpen, maar er zijn ook een aantal zaken waar je zelf al op kan letten. Belangrijk om te weten is dat de kans klein is dat je voedingssupplementen nodig hebt wanneer je gevarieerd eet. Neem dus geen supplementen enkel en alleen omdat je denkt dat het kan helpen. Er zit al genoeg vitaminen in voedsel en een teveel kan in sommige gevallen zelfs schadelijk zijn.

Wanneer je voedingssupplementen wil kopen, lees je best altijd eerst het label. Dit moet in het Nederlands zijn en er moet ook vermeld staan wat de maximale dosering is. Volg deze instructies nauwgezet. Net zoals bij andere producten mogen voedingssupplementen niet meer ingenomen worden wanneer de uiterste houdbaarheidsdatum is verstreken.

Waar je voedingssupplementen kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je supplementen kan kopen. Bij sommige drogisten kan je ze aankopen of bij de apotheker in de buurt. Wil je je zetel niet uit bij het aankopen van supplementen? Dan kan je er ook voor kiezen om het aan te kopen bij een online apotheek België. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van een fysieke apotheek in de buurt.

Een van de grootste voordelen is dat je geen rekening moet houden met de openingsuren van een winkel of een apotheek. Je kan het bestellen wanneer je wil. Daarnaast is een online apotheek België vaak goedkoper dan een gewone apotheek. Kijk zeker op het internet of je geen kortingscodes kan vinden voor de site in kwestie. Het nadeel van een online apotheek is dat je vaak verzendkosten moet betalen en je ook enkele dagen moet wachten voordat je je supplementen in huis hebt.

Natuurlijk is het belangrijk dat je niet zomaar op elke website voedingssupplementen aankoopt. Bij een online apotheek kan je heel eenvoudig zien of de website in kwestie betrouwbaar is of niet. Ga op zoek, meestal onderaan de pagina, naar een logo waar bij staat ‘klik om te controleren of deze website legaal handelt’. Als je daarop klikt, kom je terecht op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Daar vind je een overzicht van alle online apotheken die betrouwbaar zijn en waar je je voedingssupplementen kan aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *