Waarom is natuurvlees beter voor je?

Of je nou volop bezig bent met krachttraining of je doel is om juist af te vallen en cardio te doen: in alle gevallen speelt voeding een belangrijke rol bij het behalen van je doelen. Hetgeen wat je eet, heeft invloed op je fysieke en mentale prestaties. Dit geldt vooral voor voeding als vlees, gezien er grote verschillen zitten in de gezondheid hiervan. In dit artikel lees je meer over natuurvlees en waarom het beter is.

Over natuurvlees

Er zitten nogal wat verschillen in hoe dieren leven en dit speelt een belangrijke rol in het vlees dat we eten. Kort gezegd kan natuurvlees worden bestempeld als ‘puur en eerlijk vlees’. Dit om de volgende redenen:

  • Dieren leven beter, lopen buiten in de natuur, en groeien in eigen tempo.
  • Lokaal opgegroeide dieren
  • Geen toevoegingen
  • Vrij van antibiotica
  • Grasgevoerde dieren, in plaats van krachtvoer, soja, etc.

Het bovenstaande maakt natuurvlees heel wat anders dan standaard vlees in de supermarkt. Het vlees dat je in de supermarkt kan kopen bevat meestal extra toevoegingen, vooral uitgedrukt in E-nummers. Logischerwijs is puur vlees zonder dergelijke toevoegingen en E-nummers beter voor je. 

Simpel gezegd hebben we het dus over vlees zonder ongezonde toevoegingen. Naast E-nummers kan dit bijvoorbeeld ook suiker zijn. Vlees is zelfs niet altijd antibiotica vrij. Bij natuurvlees is dat wel het geval. 

De manier waarop dieren gevoed worden

Een belangrijk verschil is de manier waarop dieren eten. Hierbij is er een verschil tussen grasgevoerd en graangevoerd vlees. Het eerste is gezonder, terwijl het tweede (graangevoerd) ervoor zorgt dat het dier ongezonde vetzuren binnenkrijgt.

 

Puur grasgevoerd vlees bevat meer omega 3 vetzuren dan graangevoerd vlees. En omega 3 kent veel gezondheidsvoordelen voor de mens, zowel fysiek als mentaal. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar ook voor kinderen. Juist daarom is het op tijd beginnen met het eten van gezonde voeding van groot belang. 

Bij kinderen kan omega 3 onder andere de symptomen van ADHD verminderen, alsmede astma verminderen en zorgen voor betere slaap. Ook voor volwassenen kan omega 3 de duur en kwaliteit van slaap bevorderen. Verder is het goed voor de huid en kan het ontstekingen tegengaan. Al met al kent omega 3 veel gezondheidsvoordelen en is het daarom aangeraden om voor vlees te kiezen dat dit zo veel mogelijk bevat, wat dus natuurvlees is.

 

Bovendien speelt het feit dat er bij natuurvlees geen sprake is van aanwezigheid van antibiotica ook een belangrijke rol voor de gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *