Waarom kinderfysiotherapie

Waarom naar een kinderfysiotherapeut gaan met uw kind? Wanneer uw kind moeite heeft met bewegen door bijvoorbeeld groei pijn of verkeerde groei, maar ook door bijvoorbeeld een achterstand in de motorische ontwikkeling. Is het mogelijk voor U om met uw kind naar de kinderfysiotherapeut te gaan. Over het algemeen zit de fysiotherapie vrij dicht in de buurt. Bij mij om de hoek zit bijvoorbeeld Kinderfysiotherapie Glanerbrug.

De behandeling

De kinderfysiotherapie probeert het probleem aan te pakken bij de kern. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningstherapie wanneer een kind een bewegelijke achterstand heeft. De kinderfysiotherapeut behandelt vooral oefentherapie en bewegingstherapie. Hij past het programma vol met oefeningen aan uw kind aan. Dit heeft met leeftijd en groeiontwikkeling te maken. Maar ook met waar bijvoorbeeld het probleem zit. Denk bijvoorbeeld aan een peuter die vaak struikelt en erg onhandig oogt. Maar bijvoorbeeld aan een wat ouder kind met rugklachten aan bijvoorbeeld scoliose (rug afwijking).

Handicap

Ook bij lichamelijke en geestelijk gehandicapte kinderen kan het ontzettend helpen om kinderfysiotherapie toe te passen. Het kan ze op bepaalde manieren ondanks de situatie helpen om zich makkelijker en beter te bewegen. De bewegingstherapie kan ervoor zorgen dat deze kinderen in de toekomst ontzettend veel gemak hebben van de therapie. Doordat bijvoorbeeld samen een bepaalde loop word afgeleerd waardoor toekomstige rugklachten voorkomen worden.

Werkwijze

Nadat uw kind 1 maal bij de kinderfysio geweest is word er samen met kind ouders en fysiotherapeut een gesprek gevoerd. Er word dan besproken welke gevolg stappen het beste zijn voor het kind. Soms komt het voor dat er met advies en oefeningen geen vervolgafspraak gemaakt hoeft te worden en het kind deze oefeningen thuis uit moet voeren. Ook kan het voorkomen dat er wel meer sessies nodig zijn. Hier word dan samen met ouders een behandelplan voor opgesteld, dit behandelplan word ook vaak doorgebriefd aan uw huisarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *