Zo stel je je eigen high tea gemakkelijk samen

Heb jij binnenkort een high tea op de planning staan met je vrienden of vriendinnen? En heb jij jezelf opgeworpen als organisator terwijl je überhaupt niet weet wat het woord inhoudt? Dan wordt het tijd voor een spoedcursus high tea voorbereiden. 

Wat is het?

High tea is een term die uit Groot-Brittannië komt. Hier wordt de term gebruikt voor een maaltijd die rond zes uur in de avond genuttigd wordt als tussendoortje. In Nederland is het meer iets wat we in de middag gebruiken. Vaak bestaat een high tea uit een combinatie van zoete en hartige hapjes die gegeten worden tijdens het drinken van een kop thee. 

Wat heb je nodig?

Wanneer je je eigen high tea wilt samenstellen kun je het beste van tevoren bepalen hoeveel je nodig denkt te hebben en wat je graag op tafel wilt zetten. Het leukste is als je zelf ook nog een aantal dingetjes maakt, maar je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare hapjes in de winkel kopen. Wat je in ieder geval nodig hebt is het volgende:

Thee

Vanzelfsprekend hoort er bij een high tea thee. Zorg dat je verschillende smaakjes in huis hebt, zodat je gasten keuze hebben. Je kunt hierbij kiezen voor de standaard smaken, maar misschien is het ook leuk om juist smaken te kopen die niet zo bekend zijn. Zo hebben jullie gelijk een soort thee-proeverij. Houd jij of één van je gasten niet van thee? Dan is het ook niet erg om iets anders te drinken. Je zou zelfs in plaats van een high tea kunnen kiezen voor een high wine, high beer of high cocktail. Hier kun je dan eventueel de hapjes ook op aanpassen. 

Zoete hapjes

Bij zoete hapjes kun je denken aan cakejes, taartjes en koekjes. Deze kun je kopen en eventueel zelf versieren, maar kun je ook helemaal zelf maken. Wil je zelf wat maken? Denk dan eens aan een brownie met walnoten en witte chocolade er in. Hou hierbij wel rekening met hoeveel je maakt in verhouding tot het aantal gasten. Je wilt namelijk niet te weinig maken, maar je maakt ook al snel te veel. 

Hartige hapjes

Qua hartige hapjes kun je ook creatief zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan allemaal verschillende soorten sandwiches of wraps. Met het beleggen kun je je helemaal uitleven en de lekkerste combinaties maken. Zorg wel dat je de broodjes en wraps vervolgens in kleine stukjes snijdt. 

Aankleding 

Als je alle hapjes in huis hebt, wordt het tijd voor de aankleding. Dit kun je net zo doen als jij dat zelf wilt. Wil je een bepaald thema gebruiken voor je high tea, verwerk dat dan zowel in de hapjes als in de aankleding. Kies je bijvoorbeeld voor de thema kleur roze? Dek je tafel dan met een roze tafelkleed en gebruik servies in die kleur, maar probeer dit ook terug te laten komen in je hapjes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor red velvet cookies. Deze zijn roze-rood van kleur en passen zo perfect bij het thema. Ook kun je creatief zijn in het serveren van je hapjes. Zo kun je een plateau gebruiken met verschillende lagen waar je de hapjes op legt. Leg eerst de grotere hapjes op het plateau en vul dit aan met de kleinere hapjes en eventueel wat fruit. Zo weet je zeker dat je plateau er mooi gevuld uitziet en alles er op past. 

 

En dan, eetsmakelijk! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *